中国語を学び、のちに起業を目指す男。まずは、中国語をいかに効率よく覚えられるか。体を張って確かめたい。帰国しました、現在、見た中国映画の感想も書いてます

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Take a break once in a while ,Japanese Sake(Ginjo,Seisyu)

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Take a break once in a while ,Japanese Sake(Ginjo,Seisyu) 

 

Since I had some time on my hands at Corona, I decided to find a hobby that I could enjoy for a long time.
So I took the sake license.
I got the third grade.

Today, I'd like to introduce some of the sake I drank.


Yu Yu You

Junmai Ginjo

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This is a phonetic character that expresses the image of a swimmer wavering about. When you add up the kanji, you get 氵 (water) + 斿 (flag wobbling) = 游 (wobbling, swimming, floating). Floating. Floating, playing). 

Junmai-shu

A sake that expresses its flavor purely through the use of rice.
Ginjo-shu is a kind of sake that expresses a variety of flavors by adding aroma.

The others are made in different ways.
The name of the sake depends on which method is used.
In this case, it is Junmai Ginjo.

In this case, it is Junmai Ginjo.
This time, it's Junmai Ginjo, so it's about halfway between Ginjo and Junmai.
This time, it is Junmai Ginjo, so the taste is almost in the middle of Ginjo and Junmai.

The taste is like that of a scented sake.

What I like these days is
Chill it in the freezer until it is frozen.
I take it out a few minutes before drinking.

By chilling it, the sourness and aroma unique to sake are suppressed.
and aroma are suppressed.
As the chilled temperature gradually
As the temperature becomes room temperature, the aroma can be felt.
The temperature is adjusted so that the first sip is easy to drink.

We chill it because it is a smoky sake, but for mellow or mature sake
But for mellow or mature sake, I drink it in a different way.

Yu Yu You

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This sake is very easy to drink.
At the first sip, you can feel the unique sourness that is typical of sake, but after the second sip, that feeling disappears, and you can enjoy the aroma and taste without any snacks.

It's almost like white wine, and it's better than greasy food.
It seems to go well with light dishes such as sashimi and chilled tofu. It is a favorite among women.

 

 

偶には休憩ほっこり ひとり酒

 

コロナで時間ができたので、何か長く楽しめる趣味を探そうか。
って事で日本酒検定なるものを受けてみました。
三級を獲得。

本日は、飲んだ日本酒のを紹介していきます。


游  ゆう You

純米吟醸

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ゆらゆらと泳ぎまわる様子を表す形声文字です。 漢字の足し算では、氵(水)+斿(旗がゆらゆらする)=游(ゆらゆらと泳ぎまわる。 浮かぶ。 遊ぶ)です。 

純米酒

純粋にお米のみで、味を表現したもの。
吟醸酒は、香り付けをし様々な味を表現したもの。

他はそれぞれ、
どちらの製法での割合が多いかで
名前が表現されています。

今回は、純米吟醸なので
吟醸酒純米酒のほぼ真ん中ぐらいの
味わいになっています。

味わいは、薫酒

最近の私の好みは、
冷凍庫で凍らない程度、冷やし
飲む数分前に外に出します。

冷やす事で日本酒独特酸味、香りが
抑えられ。
徐々に冷やしてた温度が
常温になるにつれ、香りが感じられる様
一口めは飲み易いように温度調整してます。

薫酒なので冷やしてますが、醇酒、熟酒などは
また、別の飲み方をします、ら

游  ゆう You

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非常に飲みやすいお酒です。
一口目は、日本酒らしい独特の酸味を感じますが、二口目以降は、その感覚がなくなり、グイグイとおつまみ無くても、香りとその味を楽しめます。

味の評価(主観)_

白ワインに近い感覚で脂っこい食べ物よりは、
刺身や冷奴など、淡白な料理との相性は良さそうです。女性に好まれる味わいです。

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